-
notenbalk fanfare
NL  •  EN  •  FR  •  DE
Koninklijke Fanfare de Kempenzonen Tielen vzw
De Kempenzonen danken allen Sponsoren
News

Vertaald door Google Translate

De Apennootjes

Wat zijn de Apennootjes?

Koninklijke Fanfare De Kempenzonen Tielen startte in 2012 met een nieuwe jeugdwerking, genaamd "De Apennootjes". Deze werking is gericht op kinderen van het eerste en tweede leerjaar, en wil hen op een heel plezante manier laten kennis maken met muziek.

Met een vaste groep kinderen werken we een heel schooljaar lang rond het thema muziek: muzikale oriëntatie, leren kennen van muziekinstrumenten, knutselen met muziek, maar ook voor spel en plezier is er natuurlijk veel tijd.  De 5 voorbije schooljaren konden we met een telkens plezante bende 'Apennootjes' heel wat muzikaal plezier beleven.

Waarom de Apennootjes?

Met de muziekschool kan je in Tielen traditioneel nog altijd maar beginnen vanaf het derde leerjaar. Voor de meeste kinderen die met muziek willen beginnen, komt dit wat laat. Daarom willen we met "De Apennootjes" nu ook een heel laagdrempelige werking aanbieden aan kinderen die eraan denken om later een muziekinstrument te gaan spelen.  Bij "De Apennootjes" leer je kennismaken met muziek, met instrumenten en met leeftijdsgenootjes die dezelfde interesse hebben. Zo kan je in het derde leerjaar gemakkelijker en geïnformeerder doorstromen naar de muziekschool. Uiteraard is dat niet verplicht, de bedoeling van "De Apennootjes" is om kinderen te laten proeven van de wondere wereld van de muziek, maar het engagement duurt natuurlijk slechts 1 schooljaar. En als je het leuk vindt, dan kom je het volgende jaar gewoon terug, of schrijf je je met je collega-apennootjes in voor de muziekschool!

Inschrijvingen schooljaar 2017-2018

(UPDATE 01-09-2017)

De Apennootjes waren de voorbije vijf jaren een groot succes, en we willen er dan ook graag mee verder gaan vanaf september 2017. Hieronder vind je nog wat meer informatie.

Wat is de Apennootjes? De apennootjes is een muzikale hobby specifiek bedoeld voor kinderen van het eerste en tweede leerjaar. Wij zijn een muzikale hobby omdat we tijdens onze activiteiten veel bezig zijn met muziek: kennis maken met muziek, instrumenten leren kennen en erop spelen,... We zijn echter geen vervanging van de muziekschool. De activiteiten zijn interactief en oriënterend. Daarnaast zijn wij een jeugdvereniging: het muzikale wordt afgewisseld met buiten spelen, knutselen, uitstapjes,... Muziek maken doen we in onze vereniging immers samen!

Voor wie? De apennootjes zijn enkel voor kinderen die in het eerste en het tweede leerjaar zitten. We staan hierop geen uitzonderingen toe. Voor de kleuters organiseert onze vereniging reeds de "Cor en Net" kleuterspeeldagen. Om bij de Apennootjes te komen, moeten de kleuters dus nog even geduld hebben. Voor de kinderen vanaf het derde leerjaar is het niet meer nodig om kennis te maken met muziek als hobby, zij kunnen zich immers inschrijven in de reguliere muziekschool.

Wanneer? De activiteiten van de Apennootjes gaan in 2017-2018 door op zaterdagnamiddag, om de twee weken, van 13u30 tot 15u00.

Je schrijft je in voor een heel schooljaar, dus van (eind) september 2017 tot juni 2018. De startactiviteit zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 30 september. Inschrijven kan vanaf 1 september tot en met 21 september. Tijdens de lange schoolvakanties is het mogelijk dat de activiteit niet doorgaat. Er wordt een kalender met datums opgemaakt die kan variëren maar jullie tijdig bezorgd wordt.

Inschrijvingsgeld?  De prijs om mee te doen aan de Apennootjes bedraagt € 20 per kind, voor het volledige schooljaar 2017-2018.

Begeleiding? De lessen worden - nu al voor het derde jaar - gegeven door juf An, een muziekpedagoge, i.s.m. het jeugdbestuur van Jeugdbrassband Kempenzonen Tielen.

Stardag? We starten dit schooljaar op zaterdag 30 september 2017 van 13u30 tot 15u00 met de eerste kennismakingsactiviteit.

Vragen? Zit je nog met vragen? Onze lerares, An, zal die graag beantwoorden! 0486/555.334

Overtuigd? Schrijf je dan in! Dit kan vanaf 1 september tot en met 21 september. Het kan zijn dat we noodgedwongen een minimum of maximum aantal leden moeten aanvaarden bij een heel lage of heel grote respons; wees er daarom snel bij.

Je kan je kind inschrijven door:

 • a) De volgende gegevens te mailen naar anneleen.willems@kempenzonen.be :
  • a.1. Naam + Achternaam kind
  • a.2. Geboortedatum kind
  • a.3. Adres
  • a.4. E-mailadres ouders
  • a.5. Telefoon/gsm nr. ouders (evt. ook nummer die bij noodgeval te contacteren is)
  • a.6. Eventuele speciale aandachtspunten
 • b) Het bedrag van € 20 over te schrijven op rekeningnummer IBAN BE70 0017 1711 5925 met in de mededeling 'Apennootjes + de naam van je kind'.

Je krijgt normaal gezien binnen de 48 uur een bevestiging dat je mailtje goed ontvangen is.

 

Reserveer vanaf 20 december