-
notenbalk fanfare
NL  •  EN  •  FR  •  DE
Koninklijke Fanfare de Kempenzonen Tielen vzw
De Kempenzonen remercions nos sponsors
Dernière minute

Vertaald door Google Translate

Tielen Muziekdorp

Tielen... het muzikale hart van de kempen

 

Aan het station van Tielen pronkt een nieuw spreukenbeeldje. Het vierde in een lange reeks als onderdeel van het project 'Kasterlee Spreukelt' van het spreukencomité.

De dienst Toerisme van Kasterlee organiseert elk jaar een zoektocht waarbij dagjesmensen worden uitgenodigd om de drie deelgemeenten Lichtaart, Kasterlee en Tielen te verkennen op basis van een aantal spreuken. Dat initiatief maakt deel uit van het project 'Kasterlee Spreukelt' dat vier jaar geleden in het leven werd geroepen door het 'spreukencomité'. Het gemeentebestuur draagt daarin bij door jaarlijks een spreuk, gekozen door het betrokken comité, te laten uitbeelden door een beeldend kunstenaar.

Dit jaar luidde die spreuk 'Tielen, Tielen, Tielen! Het treintje loopt op wielen'. Het zijn de eerste regels van een speels gedichtje dat wijlen priester-dichter Remi Lens schreef als een kleine hommage aan componist-organist Flor Peeters, die destijds befaamd was in de hele wereld en zelfs concerttournees maakte in Amerika. Een jury koos dit jaar het beeld van Freddy Van Dyck uit zes ontwerpen, die werden ingezonden en waarvan er drie stuk voor stuk op een eigen, originele manier aan de opdracht voldeden, omdat "dit beeld op een artistieke manier verwijst naar twee belangrijke kenmerken van Tielen: een muziekdorp en de aanwezigheid van het station". Freddy Van Dyck realiseerde eerder ook al het beeld 'de Pompoenpapeter' in Kasterlee.

 

Reserveer vanaf 20 december