-
notenbalk fanfare
NL  •  EN  •  FR  •  DE
Koninklijke Fanfare de Kempenzonen Tielen vzw
De Kempenzonen worden gesteund door
Laatste nieuws

fotoalbum

Met de belbus op kroegentocht

 
Voor een avond vol rock, pop, blues, reggae of rockabilly, moet je zaterdag 15 april in Tielen zijn. Vanaf 21 uur worden bezoekers in zes cafés getrakteerd op het betere live werk van gitaargoden uit de regio en ver daarbuiten. Organisator Koninklijke fanfare de Kempenzonen zet gratis belbussen in tussen de muziekkroegen en de buurgemeenten.
 
bands 2017
 
De orkesten spelen afwisselend 3 sets van telkens 40 minuten. Wie bij elke pauze van kroeg wisselt, kan alle bands aan het werk horen. Ook dit jaar is de affiche top.
 
Om 21:00, 22:40, 00:20 spelen
 
Tejater De Orchidee - Mister Bigshot
Mr. Bigshot is een 4 koppige pop/rockband uit Gierle. Sinds hun eerste optreden in 2014, hebben ze een stevig repertoire bij mekaar gespeeld. Schrik dus niet als deze jongens muziek van Black Sabath combineren met nummers van Muse.
 
Herberg in den Drietip - D and the MP's
D and the MP's komen uit buurgemeente Lille. Het viertal speelt Country en Rock van legendes als David Rawlings, Ryan Adams en vele anderen. Dat doen ze op een manier die we ook bijna legandarisch kunnen noemen. Laat staan die radio!
 
Sportkafee - The Belle Rose Five
Ook The Belle Rose Five komt uit een buurgemeente, nl Lichtaart. Na hun fel gesmaakte optredens op Retie Rockt, de Wisselfeesten en Rock Stenen stopt hun Rockabillytrein nu in Tielen. Covers van Bo Diddley, Imelda May wisselen ze af met eigen nummers.
 
 
Om 21:50, 23:30, 01:10 is het de beurt aan
 
Café De Koetsier – Monkey Punks
Zoals de naam al doet vermoeden speelt deze band punkrock. Ze staan al sinds 2000 op de planken en de band brengt behalve punk ook potige ska en rock 'n roll covers.
De Monkey Punks maken van hun optredens een duivels feest vol goede muziek in een eigen saus.
 
Jeugdhuis JeTi - No Apologies
Het is een coverband die zweert bij rockmuziek uit de nineties en het betere Studio Brussel werk, zoals Greenday, the Peppers, Rage against the machine, of Triggerfinger.
Ga je graag uit de bol?? Meezingen mag.
 
Café de Grote Fluit - Bacon Fat
Hun naam ontleende de band aan de gelijknamige hit van Andre Williams uit 1957. Dit trio uit Zoutleeuw houdt de muzikale erfenis van de jaren zestig en zeventig in ere. Schud je graag mee met hard-rock nummers of smelt je liever weg bij een zacht huilende bluesgitaar, dan zit je bij Bacon Fat goed.
 
parcours
 
Praktisch
Mensen die vanuit Tielen, Kasterlee, Lichtaart, Poederlee, Lille of Gierle naar de kroegentocht willen, vatten post aan een van de haltes van de Lijn en bellen 0470 08 85 06 voor een gratis rit.
Inkomkaarten zijn verkrijgbaar in de deelnemende cafés en bij leden van de fanfare. In voorverkoop kosten ze 6 Euro. Zonder kaart komt u voor 8 Euro binnen.