Wie zijn de Apennootjes?

De Apennootjes zijn bedoeld voor kinderen van het eerste en tweede leerjaar, die op een heel plezante manier willen kennis maken met muziek.

Met een vaste groep kinderen werken we een heel schooljaar lang rond het thema muziek: muzikale oriëntatie, leren kennen van muziekinstrumenten, knutselen met muziek, maar ook voor spel en plezier is er natuurlijk veel tijd. De Apennootjes bestaan sinds 2012 en de voorbije schooljaren konden we telkens met een  plezante bende ‘Apennootjes’ heel wat muzikaal plezier  beleven.

Waarom de Apennootjes?

Met de muziekschool kan je pas beginnen vanaf het derde leerjaar. Voor de meeste kinderen die met muziek met interesse, komt dit wat laat. Daarom willen we met “De Apennootjes” nu ook een heel laagdrempelige werking aanbieden aan kinderen die eraan denken om later een muziekinstrument te bespelen. Bij “De Apennootjes” maken ze kennis met muziek, met instrumenten en met leeftijdsgenootjes die dezelfde interesse hebben. Zo kunnen ze in het derde leerjaar makkelijker én geïnformeerder doorstromen naar de muziekschool. Uiteraard is dat niet verplicht. De bedoeling van is om kinderen te laten proeven van de wondere wereld van de muziek en het engagement duurt natuurlijk slechts 1 schooljaar. En als ze het leuk vinden, dan kom ze het volgende jaar gewoon terug, of schrijven ze zich met je collega-apennootjes in voor de muziekschool!

Inschrijvingen schooljaar 2017-2018

De Apennootjes waren de voorbije vijf jaren een groot succes, en we willen er dan ook graag mee verder gaan vanaf september 2017. Hieronder vind je nog wat meer informatie.

Voor wie?

De apennootjes zijn enkel voor kinderen die in het eerste en het tweede leerjaar zitten. We staan hierop geen uitzonderingen toe. Voor de kleuters organiseert onze vereniging reeds de “Cor en Net” kleuterspeeldagen. Om bij de Apennootjes te komen, moeten de kleuters dus nog even geduld hebben. Voor de kinderen vanaf het derde leerjaar is het niet meer nodig om kennis te maken met muziek als hobby, zij kunnen zich immers inschrijven in de reguliere muziekschool.

Wanneer?

De activiteiten van de Apennootjes gaan in 2017-2018 door op zaterdagnamiddag, om de twee weken, van 13u30 tot 15u00.
Inschrijvingen lopen voor een heel schooljaar, dus van (eind) september 2017 tot juni 2018. Inschrijven kan vanaf 1 september tot en met 21 september. Tijdens de lange schoolvakanties is het mogelijk dat de activiteit niet doorgaat. Er wordt een kalender met datums opgemaakt die kan variëren maar jullie tijdig bezorgd wordt.

Inschrijvingsgeld?

De deelnameprijs bedraagt € 20 per kind, voor het volledige schooljaar 2017-2018. De lessen worden – nu al voor het derde jaar – gegeven door juf An, een muziekpedagoge, en dit in samenwerking met het jeugdbestuur van Jeugdbrassband Kempenzonen Tielen.

Stardag?

We starten dit schooljaar op zaterdag 30 september 2017 van 13u30 tot 15u00 met de eerste kennismakingsactiviteit.

Inschrijven kan vanaf 1 september tot en met 21 september door:

De volgende gegevens te mailen naar anneleen.willems@kempenzonen.be

  1. Naam + Achternaam kind
  2. Geboortedatum kind
  3. Adres
  4. E-mailadres ouders
  5. Telefoon/gsm nr. ouders (evt. ook nummer die bij noodgeval te contacteren is)
  6. Eventuele speciale aandachtspunten
  7. Het bedrag van € 20 over te schrijven op rekeningnummer IBAN BE70 0017 1711 5925 met in de mededeling ‘Apennootjes + de naam van je kind’.

Je krijgt normaal gezien binnen de 48 uur een bevestiging dat je mailtje goed ontvangen is.

Vragen?

Zit je nog met vragen dan zal Juf An die graag beantwoorden.
Je kan haar bereiken op 0486/555.334

Top
de Apennootjes