Zilver voor Brassband Kempenzonen

De Kempenzonen uit Tielen grijpen nipt naast de kampioenstitel op het “Vlaams Open” kampioenschap voor brassbands in Mechelen. Met hun score van 87% stranden ze op 1 punt van Brassband Sklepučini uit Litouwen.

Zaterdag 20 en zondag 21 april was Mechelen de gaststad voor het “Vlaams Open” Brassbandkampioenschap. Het is een internationale wedstrijd waar Brassbands zich in verschillende divisies kunnen meten met elkaar. Dit jaar schreven zich 9 Belgische, 9 Nederlandse en 2 Litouwse brassbands in.
Het VOBK is een wedstrijd voor alle niveaus. De Kempenzonen speelden in de D-reeks, waar ook grotere orkesten terecht kunnen.

“Het niveau van de brassbands in België is de laatste jaren ontzettend hard gestegen. Een wedstrijddeelname doet iets met elke muzikant maar ook met de groep.” vertelt Dirigent Kevin Van Giel. “Door elke week zo intens te werken groeit de groep ook naar een hoger niveau. Het is zoals naar een concert toewerken maar dan meer gedetailleerd omdat er een jury zit die luistert naar de mogelijke fouten.”

Zondagmiddag leidde het parcours naar het podium van de stadsschouwburg in Mechelen. In een kort programma van 1 verplicht en 3 keuzewerken gaven dirigent en muzikanten het beste van zichzelf. De Kempenzonen wonnen de prijs van het beste plichtwerk maar moesten hun meerdere erkennen in de Litouwse Brassband Sklepučini, een jong gezelschap met verbluffend samenspel.

Het “net niet eerste” gevoel, maakte dan ook snel plaats voor andere gevoelens, wat ook jurylid Margaret Antrobus optekende in haar verslag: “A band that looks like they have fun with the music. Great”.

Op CUBrass.nl vinden we een verslag over de prestatie op het podium.

Top