eXtra uitvoering: 50 klanken DRUM

Op zondag 30 september om 14u30 speelt DrumTeam Kempenzonen een extra concert met Feniks Taiko olv Grete Moortgat  in de Hoge Rielen te Lichtaart.

concert 50 klanken drum
Grete Moortgat ontdekte taiko (Japans drummen) tijdens haar driejarig verblijf in Japan.  De eerste lessen kreeg ze van Tomoko Igarashi van taiko-groep Miyabe Arashi in Tokyo. Bij grootmeesters zoals Art Lee, Kenny Endo en workshops bij wereldvermaarde groepen zoals Kodo en Osaka Dadadadan Tenko vervolmaakte Grete Moortgat haar taiko-spel.

Na haar terugkeer in België in 1999 richtte ze de vzw Araumi Daiko op, met als doel de levensvreugde en levenskracht van de taiko te verspreiden. Zij startte met het geven van taiko-lessen en richtte de groep Feniks Taiko op die de allereerste taiko-optredens in België verzorgden. Grete Moortgat wordt dan ook beschouwd als grondlegster van de taiko in België.

We organiseerden een concert op zaterdag maar dit bleek al na twee weken uitverkocht. Daarom lassen we nu een bijkomende uitvoering in op zondag 30 september. Dit concert gaat door in gebouw 50 op domein de Hoge Rielen in Lichtaart. De deuren gaan open om 13u30 en het concert start om 14u30.

Reserveren is verplicht en kan vanaf 5 augustus op bestel kaarten.