Waarom “50 klanken DRUM”

Waarom de naam “50 klanken DRUM”?

In 1968 werd de eerste drumband van de Kempenzonen opgericht, net 50 jaar geleden dus. De toenmalige drumband bestond vooral uit tieners. Opvolging vinden in deze leeftijdscategorie werd steeds moeilijker, zodat na het verdwijnen van deze drumband het idee werd geopperd om een oproep te richten aan volwassenen.
In 2005 werd dit concreet gemaakt en startten we het huidige DrumTeam de Kempenzonen onder de bezielende leiding van Marc Nuyts. Dit keer bestaande uit een 30-tal enthousiaste leden waarvan een meerderheid aan 50-ers.
Ons eerste doel werd vooropgesteld: extra uitstraling geven aan onze fanfare tijdens de marsuitstappen en dat had meteen succes. Maar gaandeweg werd onze interesse in het slagwerkwereldje gewekt en gingen we grenzen verleggen. Zo zijn we nu aan ons 4de concert aanbeland en willen jullie graag onze verscheidenheid aan klanken tentoon spreiden, 50 klanken ?
Verder willen we jullie laten onderdompelen in de wereld van de Japanse drums met Feniks Taïko onder de leiding van Grete Moortgat.
En… om u doorheen deze avond te leiden, vonden we Tejater de Orchidee bereid om de animerende noot te spelen. 50 klanken DRUM: een avond om niet te missen!!!

Wist je dat onze dirigent 50 jaar geleden zijn eerste stappen zette bij onze vereniging de Koninklijke fanfare de Kempenzonen als spelend lid ?
Hij een staande ovatie heeft gekregen in Pukkelpop, waarmee hij zijn 50-jarige carrière als spelend lid heeft afgesloten ?
Als dat geen redenen genoeg zijn om de gekozen naam voor onze optredens te verklaren!

.