14 september

Onze vlaggendragers

De fanfares van Kasterlee, Lichtaart en Tielen bereiden zich voor op een marathon. Onder de naam Fanfarathon willen ze alle inwoners uit hun dorpen betrekken in een muzikale benefiet-optocht.

Toen in 2015 kanker werd vastgesteld bij de dochter van een muzikante uit Lichtaart, kwam het gezin in aanraking met vrijwilligers van het Kinderkankerfonds. Ze hielpen het gezin door een heel woelige periode en uiteindelijk liep alles goed af.

Bij contacten met bestuursleden van de drie fanfares groeide het idee om een grote benefiet te organiseren, ten voordele van het Kinderkankerfonds. In 2018 richtten ze Fanfarathon vzw op met als doel dit evenement in goede banen te leiden. De stuurgroep van 9 is ondertussen uitgegroeid tot een organisatie met 28 gedreven medewerkers.

Op 14 september 2019 organiseert dit team een marathon-mars waarbij alle inwoners uit de drie deelgemeenten betrokken worden. Elke fanfare legt een individueel parcours van 13 km af door zijn dorp en de andere deelnemers volgen. Langs het parcours zullen er diverse sponsoracties en recreatieve haltes zijn. Bij kilometer 14 komen de optochten samen voor een slotevenement.

Op dit moment worden de praktische details verder uitgewerkt. De volgende weken en maanden zal u via deze website en in de regionale media nog meer vernemen over de Fanfarathon.

Hou alvast de datum 14 september vrij.

meer info
detail van de mars-optochten.
over het slotevenement.
de bereikbaarheid.
de gratis pendelbussen.
download het infokrantje

 

Op 14 september 2019 werd onze fanfarathon een manifestatie van duizenden deelnemers, bracht € 83000 op en won de Vlamo Award. Alle opbrengsten gingen naar de kinderkankerfondsen. Het was een voorrecht om dit te mogen doen. Nu sluiten we de boeken en ook deze website.

Top