fanfarathon in vogelvlucht

Onze dorpen zetten zich massaal in voor het doel, het publiek was er en het mooie weer deed de rest.

drone: Jürgen Druyts

Gisteren, 14 september was onze dag.
Om 10 uur vertrokken de drie fanfares vanuit hun dorpen voor wat de langste mars ooit zou worden. We startten met een eerder bescheiden gevolg maar voelden ons gesteund door de aanmoedigingen onderweg en de vele met vlaggetjes versierde huizen. Hartverwarmend was dat!
Onze marsen gingen in grote lussen rond een centraal rustpunt. Bij elke terugkomst vonden we er steeds meer volk, genietend van een hapje en drankje onder dorpsgenoten.

Bij de laatste mars kregen de fanfares het gezelschap van vlaggendragers van andere verenigingen met daarachter een enorme mensenmassa. Ieder dorp stapte naar de rotonde bij de Hoge Rielen, die voor die dag dienst deed als “ons grenspunt”. Tambour-Majoor Jan Peeters zetten iedereen in de juiste volgorde en gaf het startsein voor een indrukwekkende laatste kilometer naar het slotevenement.

Daar vormden de fanfares één groot orkest, voor de uitvoering van de fanfarathon mars. Deze werd gecomponeerd door Benny Leys en Luc Van Den Eynde. Het was Luc die deze mega fanfare door de eerste uitvoering loodste.

Er volgde een podiumprogramma met lokale muziek en dans acts, toespraken en een formele overhandiging van de opbrengst aan de kinderkankerfondsen.
Fanfarathon voorzitter Wannes Bellens mocht in naam van de drie dorpen twee cheques met een totaalbedrag van 60.000 Euro afgeven.
Het is een enorme prestatie die de individuele inzet van al die scholen, verenigingen en sponsors duidelijk in de verf zet.

Toch het bedrag loopt nog verder op want de opbrengst van onze fanfarathon-dag en van alle acties die nog volgen zit er niet bij. We sluiten pas af op 31/12 en maken dan het saldo over aan beide Kinderkankerfondsen. De volgende weken en maanden kan u dus nog steeds acties en updates verwachten via onze informatiekanalen.

Op 14 september 2019 werd onze fanfarathon een manifestatie van duizenden deelnemers, bracht € 83000 op en won de Vlamo Award. Alle opbrengsten gingen naar de kinderkankerfondsen. Het was een voorrecht om dit te mogen doen. Nu sluiten we de boeken en ook deze website.

Top