Kom naar 18de Muziekkroegentocht

Nonkel Ney's Rhythm & Blues Band
Voor een avond vol rock, blues, boogie en meer, moet je zaterdag 13 april in Tielen zijn. Vanaf 21 uur presenteren zes cafés live muziek van bands met heel verschillend pluimage.
Organisator Koninklijke Fanfare de Kempenzonen zet gratis belbussen in om bezoekers op te halen en veilig weer thuis te brengen.

De orkesten spelen afwisselend 3 sets van telkens 40 minuten. Wie bij elke pauze van kroeg wisselt, kan alle bands aan het werk horen. Ook dit jaar is de affiche top.

 

Om 21:00, 22:40, 00:20 spelen

Nonkel Ney’s Rhythm & Blues Band – Herberg in den Drietip
Rhythm & Blues Band lezen we op de webpagina van Nonkel Ney maar als je weet dat de band groot geworden is met nummers als ‘I wanna fuck you’ en ‘Johnny B. Goode’ dan weet je hoe laat het is. Dit viertal uit Minderhout staat al drie decennia op de planken en geniet van elk optreden. Het zou ons verbazen mocht dat voor Tielen anders zijn.

De Drie Koningen – Sportkafee Tielenhei
Dat ze met z’n drieën zijn had u al geraden. De ‘drie Koningen’ uit Nijlen brengen engelse en nederlandse bruine kroegen muziek. Meezingen mag.

ZZ Bob – Tejater De Orchidee
Het is een band van 4 muzikanten uit Leuven met een uitgesproken liefde voor Texas blues rock muziek. Zij brengen een show naar het voorbeeld van ZZ Top. Net als bij ZZ Top heeft de zanger een rode baard en zijn de gitaren snoeiend.
Sluit je ogen en je hoort ZZ Top, open ze weer en je ziet ZZ Bob.

 

Om 21:50, 23:30 en 01:10 spelen

Binger – Café de Koetsier
Binger brengt al 35 jaar “Pubrock”, zoals die gespeeld werd in London en omgeving voor de punkgolf losbarstte. Covers van bands zoals Dr. Feelgood, the Inmates, Nine Below Zero staan centraal, maar ook muziek van George Thorogood, Omar & Howlers, aangevuld met een aantal eigen nummers in unieke “Binger” stijl.

The All-Star Weddingband – Jeugdhuis JeTi
“Wij coveren covers” is het nuchtere antwoord wanneer je vraagt naar het genre. Toch, sinds hun oprichting in 2015 heeft deze sing-along band een heel sterke reputatie opgebouwd. Hun shows zitten vol van klassieke meezingers en grappen die je uit balans brengen. Alles wordt overgoten met dat energiek sausje dat elk optreden iets speciaals geeft.

70’s Tush – Café de Grote Fluit
Zes muzikanten uit Gent spelen zalen plat met nummers in de stijl van Led Zeppelin, Rory Gallagher, Cream en anderen. 70s Tush gebruikt dan wel dezelfde scheurende gitaarloopjes als hun idolen maar laten toch een eigen interpretatie los de nummers. Al van bij de eerste riff waan je je in 1975, ergens op een festival met de goden.

 

Praktisch
Mensen die vanuit Tielen, Kasterlee, Lichtaart, Poederlee, Lille of Gierle naar de kroegentocht willen, vatten post aan een van de haltes van de Lijn en bellen 0470/088.549 voor een gratis rit.

Inkomkaarten zijn verkrijgbaar in de deelnemende cafés en bij leden van de fanfare. In voorverkoop kosten ze 6,00 Euro. Zonder kaart komt u voor 8,00 Euro binnen.

Uurregeling
21:00 – 21:45 den Drietip, Sportkafee Tielenhei, Tejater De Orchidee
21:50 – 22:35 de Koetsier, Jeugdhuis JeTi, de Grote Fluit
22:40 – 23:25 den Drietip, Sportkafee Tielenhei, Tejater De Orchidee
23:30 – 00:15 de Koetsier, Jeugdhuis JeTi, de Grote Fluit
00:20 – 01:05 den Drietip, Sportkafee Tielenhei, Tejater De Orchidee
01:10 – 01:55 de Koetsier, Jeugdhuis JeTi, de Grote Fluit


Download Affiche

Open route

Top