dirigent Ward Mangelschots

foto Ward Mangelschots
JBBK dirigent Ward Mangelschots

Ward Mangelschots werd geboren in 1986 en woont in Geel.

Hij begon zijn muziekstudies aan de muziekacademie van Geel, waar hij in 2006 als laureaat afstudeerde bij Jos Loffens. Ook studeerde hij piano bij Ann Maes. Daarna studeerde hij in het Conservatorium in Brussel trompet bij Manu Mellaerts. In 2010 trok hij naar het Lemmensinstituut te Leuven waar hij trompet volgde bij Leo Wouters. Hij studeerde af als Master in de muziek – solistische en orkestrale vorming.

Hij volgde masterclasses bij o.a David King, Bo Nilsson, Wiff Rud, Benny Wiame, Reinhold Friedrich, Roger Webster, Fred Mills, Hannes Laubin, Anthony Plog, Jeroen Berwaerts, Steven Devolder, Matthias Höfs, Jeff Nelsson, bij leden van Canadian Brass, Belgian Brass, Epsilon Brass, Spanish brass and German Brass. In 2016 volgde hij een zomercursus bij Allan Withington i.s.m. Soli brass ( NL ) te Leeuwarden.

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Ward al heel wat muzikale ervaring opgedaan. Hij werd Belgische kampioen met Festival Brassband o.l.v. Manu Mellaerts en speelde freelance met het Brussels Philharmonic o.l.v. Rik Ghesquière. In 2011 en 2012 was hij “vervanger trompet” bij het Nationaal Orkest van België. Daarnaast is hij werkzaam als freelance -muzikant in de Hafabra- wereld en popwereld.

Momenteel is hij als leerkracht verbonden aan de academies van Herentals, Mol en Baarle Hertog. Verder speelt hij ook solo-cornet bij Festival Brassband en is hij oprichter en trompettist bij de opkomende populaire Brasshouseband “Mina’s House Rats”.

Ward dirigeert Koninklijke fanfare “ De strijders” uit Oosterwijk en Brassband Condor uit Rijkevorsel. Sinds september 2018 leidt hij Jeugdbrassband Kempenzonen.

Top