Voorstelling Jeugdbrassband

Eind jaren ’70 zorgde de ledenwerving voor een vloot van jonge muzikanten. Daarom besloot toenmalig dirigent Eddy Avonds om een jeugdorkest op te richten met deze nieuwe garde. Sonore was geboren!

Midden jaren ’80 had deze eerste Tielense jeugdbrassband veel succes in de muziekwereld: topprestaties in Neerpelt en Brussel (VBBF) en een kampioenstitel in de Rostocker Sommerfestage. Sonore werd in 1986 het eerste Belgische jeugdorkest dat deze jongerenwedstrijd won!

De jeugdbrassband deed verschillende concerttoernees in het buitenland en speelde vele concerten in België. Hun agenda was goed gevuld! Eind jaren ’80 veranderde de orkestnaam dan in ‘Opleidingsband’. Pas sinds 1994 kunnen we spreken van Jeugbrassband Kempenzonen Tielen.

JBBK concert in 2020 width=
foto: JBBK in concert (2020)

Ondanks de naamveranderingen bleven de doelen en idealen door de jaren heen steeds hetzelfde: de talenten van jonge muzikanten op een leuke en leerzame manier laten ontwikkelen. De Jeugdbrassband blijft een voorbereiding op Brassband de Kempenzonen maar is zelf ook een volwaardig orkest dat er naar streeft muziek te brengen op hun hoogste niveau. De leden van JBBK mogen trots zijn op hun prestaties op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd te Neerpelt waar ze meermaals een Eerste Prijs konden wegkapen. Daarnaast klinken ook de vele optredens van de JBBK onder leiding van dirigent Joram Leys als ‘muziek in de oren’!

Muziek staat op de eerste plaats, maar de jeugdbrassband is ook een ‘jeugdvereniging’! Elke schoolvakantie staat er een leuke activiteit op de agenda en elke laatste week van augustus is er het Muziekkamp. Deze staat garant voor veel plezier en uiteraard ook veel muziek!

Nieuwsgierig? Kom gerust eens een kijkje nemen op één van onze concerten!

Top