Juf An

An Adriaans, “Juf An” voor de kleinsten, begeleidt de jongste Kempenzonen op hun verkenningstocht door de wereld van de muziek. Ze doet dit al sinds 2015.

Juf An

An, geboren in Antwerpen in 1979, groeide op in Lichtaart, studeerde af als orthopedagoge en ging aan de slag in de gehandicaptensector. Ze volgde nog een opleiding muziektherapie in het Nederlandse Sittard, en later ook in Gent en vond zo de ideale mix tussen muziek en het werken met mensen.
Momenteel werkt ze als muziektherapeut in het psychiatrisch ziekenhuis, Bethaniënhuis in Zoersel met volwassenen binnen de langdurige zorg.

 

Haar muzikale opleiding startte ze als kind bij de muziekacademie in Herentals, aanvankelijk cello en later piano, wat uiteindelijk de grote voorliefde bleef. In 2013 kregen de muzikale leerkriebels weer extra energie waardoor ze nu ook pop/jazz piano volgt aan dezelfde academie.

“Ik wilde ook meer met kinderen werken en daarom vond ik het heel fijn dat ik de kans kreeg om als lesgeefster bij de Apennootjes te starten.” vertelt An.

“Ik laat de kinderen spelenderwijs experimenteren met de bouwstenen van muziek en ga samen met hen op zoek naar manieren om hun muzikale creativiteit te stimuleren en te ontwikkelen. ‘Eigen inspiratie’ en ‘spelplezier’ zijn hierin twee belangrijke uitgangspunten. Daarnaast is er ook veel aandacht voor leren luisteren naar elkaar en samenspelen. Bij repetities voor een optreden komt oefenen en concentratie meer aan bod, zodat ze alle facetten van muziek kunnen ervaren. Allemaal elementen die ze later in de brassband goed kunnen gebruiken. Door samen op te treden en deel te nemen aan de verschillende activiteiten van de Kempenzonen, ervaren ze hoe het is om zowel muzikaal als persoonlijk te kunnen groeien in de muziekvereniging.“

Dat haar kinderen Danse en Jarno beiden enthousiaste Kempenzonen zijn, mag dan ook niet verbazen.

 

Top
de Apennootjes