dirigent

Dirigent

Kevin Van Giel

Kevin Van Giel begon zijn muzikale loopbaan aan de muziekacademie van Turnhout bij Jef Vleugels. Aan deze academie behaalde hij diploma’s hogere graad voor samenspel en euphonium met grootste onderscheiding. Na zijn middelbare studies (Wetenschappen-Wiskunde) aan het St.-Jan Berchmanscollege te Malle zette hij zijn studies verder aan Groep T te Leuven, waar hij in 2008 afstudeerde als Master in industriële wetenschappen. Hij specialiseerde zich in ICT met focus Internet computing.

Tijdens zijn ingenieursstudies volgde Kevin één jaar privéles bij eufoniumspeler Olivier Haas en drie jaar bij Nick Ost. Gedurende zijn twee laatste jaren aan Groep T begon Kevin ook deeltijds euphonium te studeren aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Michel Tilkin. In 2013 vervolledigde hij zijn master studies eufonium bij Nick Ost met grote onderscheiding.

Kevin nam masterclasses eufonium bij David Thornton, Steven Mead, David King, Les Neish, Brian Bowen en David Childs. Hij was al twee maal winnaar bij de nationale wedstrijd voor solisten, georganiseerd door Vlamo. In 2010 behaalde hij enkele prachtige resultaten, waaronder halve finalist op het Europees kampioenschap voor solisten in Linz en beste solist op de Vlaamse Open Brassbandkampioenschappen. 2011 zag hij bekroond met een halve finaleplaats in de wedstrijd ‘New Tenuto’ en het winnen van de auditie bij de Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht. Sinds januari 2012 is hij professioneel verbonden aan deze prestigieuze muziekkapel onder leiding van kapitein kapelmeester Matty Cilissen.

Kevin speelt heel regelmatig als solist en freelance muzikant bij tal van HaFaBra orkesten in België en Nederland, alsook bij symfonische orkesten, zoals het Brussels Philharmonic Orchestra, deFilharmonie en de Vlaamse Opera. Als vast muzikant is Kevin actief als principal euphonium bij brassband de Kempengalm uit Vlimmeren en Brassband Willebroek.

Kevin volgde de cursus HaFaBra-directie aan de Servaisacademie te Halle bij Luc Vertommen. Nu studeert hij ook HaFaBra directie aan het Lemmensinstituut bij Ivan Meylemans en Jan Van der Roost. Hij is dirigent van jeugdharmonie ‘Sint-Cecilia’ uit Rotselaar en van jeugdfanfare ‘de Onafhankelijkheid’ uit Wiekevorst. Hij wordt ook regelmatig gevraagd voor gastdirecties en om muziekkampen en play-in’s te dirigeren.