dirigent Joram Leys

foto Joram Leys
JBBK dirigent Joram Leys

Joram ziet het levenslicht op 3 mei 2000 en groeit op in een gezin waar muziek heel aanwezig is. Zijn muzikale opleiding saxofoon aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans van Herentals start onder de vleugels van Ann Swerts. Met Wim Thijs als mentor studeert hij in 2018 af met grootste onderscheiding.

Momenteel studeert Joram saxofoon aan LUCA School of Arts, campus Lemmens, waar hij les krijgt van Nadine Bal en Mariano García.
Joram woont in Kasterlee waar hij van jongs af aan lid is van Koninklijke Fanfare de Kunstminnaars. Daarnaast speelt hij bij Brass-aux-Saxes uit Westerlo (waar hij ook bestuurslid is) en versterkt hij regelmatig andere HaFaBra-ensembles, waaronder het Universitair Harmonieorkest in Leuven.

De goesting om een orkest te dirigeren, in het bijzonder een jeugdorkest is er niet zomaar gekomen. Al zes jaar is Joram in de gemeente Kasterlee aan de slag als animator bij Sproet vzw en ook bij de KLJ-jeugd van Kasterlee was het leiderschap hem op het lijf geschreven.

Als dirigent van de JBBK krijgt hij de uitgelezen kans om zijn twee passies, muziek en jeugdwerk, te combineren. Hij nam deze uitdaging in de zomer van 2022 met beide handen aan. Sinds november 2022 leidt hij ook Jeugdfanfare Kasterlee.

Top