kinderkankerfonds

Eerst moeten we iets bekennen…
Hét Kinderkankerfonds bestaat niet, er zijn er verschillende.

De specialistische zorg voor jonge kankerpatiënten is geconcentreerd rond de universitaire centra. Ook de omkadering voor kinderen met kanker en hun familie zijn lokale initiatieven, soms met een eigen Kinderkankerfonds.

Deze initiatieven moeten het hebben van vrijwilligers en giften. Ze leveren allemaal prima werk en daarom besloten we om beide Kinderkankerfondsen van het Vlaamse landsgedeelte te steunen.

Kinderkankerfonds vzw (Gent)

Vzw Kinderkankerfonds geeft financiële en psychologische steun aan kinderen met kanker en hun gezinnen. De genezingskansen worden steeds groter maar de behandeling duurt lang en gaat vaak gepaard met bijwerkingen. Het kind wordt altijd geconfronteerd met ongemak en pijn. Ouders worstelen met gevoelens van onmacht, angst en onzekerheid. Om deze kinderen en hun gezinsleden te motiveren dit vol te houden, is veel extra zorg nodig. Het kinderkankerfonds schiet hier ter hulp.

Een greep uit de projecten en initiatieven:

  • De LIEving (gezellige speelruimte UZ Gent);
  • KOESTER maakt thuiszorg mogelijk;
  • Adoweekends en adokampen (voor (ex)-kankerpatiënten;
  • Wetenschappelijk onderzoek

 

Kinderkankerfonds (Leuven)

Het Kinderkankerfonds in Leuven zamelt financiële middelen in voor de ondersteuning projecten die de levenskwaliteit van kinderen met kanker en hun familie bevorderen. Zo is aangepaste thuiszorg mogelijk en worden specifieke projecten opgezet die het leven aangenamer maken. Door steun aan onderzoek naar kinderkanker, betere diagnosemiddelen en behandelingen  worden de geneeskansen groter.

Een greep uit de projecten:

  • Muziektherapie
  • Opfleuren van de kinderkankerafdelingen
  • Brussen (activiteiten voor broers en zussen)
  • Onderzoek

 

Geef steun

U kan de werking van de kinderkankerfondsen op drie manieren steunen. In elk van de gevallen komt het overgemaakte bedrag 100% toe aan deze fondsen.

via Fanfarathon vzw

U kan een overschrijving doen aan Fanfarathon vzw, op het rekeningnummer BE53 9731 8983 0953. We kunnen een ontvangstbewijs afleveren maar geen fiscaal attest en het overgemaakte geld is niet aftrekbaar bij de belastingaangifte.
De som van de gestorte bedragen wordt gelijk verdeeld over de twee kinderkankerfondsen en rechtstreeks aan hen overgemaakt na de slotactiviteit van 14 september.

aan Kinderkankerfonds vzw uit Gent

U kan onze actie steunen door een bedrag te storten op  rekeningnummer BE31 2850 3053 8255 (BIC GEBABEBB) van het Kinderkankerfonds Gent. Doet u dit met de vrije mededeling Fanfarathon 14/09/2019 dan kunnen wij het bedrag  mee tellen in het resultaat van de Fanfarathon.
Voor bedragen van 40 Euro of meer ontvangt u een fiscaal attest dat u inbrengt bij de belastingaangifte.

aan het Kinderkankerfonds van Leuven

Rechtstreeks overschrijven aan Kinderkankerfonds Leuven kan ook. Doet u dit op rekeningnummer BE45 7340 1941 7789 (BIC KREDBEBB) met de gestructureerde mededeling +++400/0017/10168 +++,  dan wordt het overgemaakte bedrag meegeteld in de Fanfarathon-campagne.
Bedragen vanaf 40 EUR zijn ook dan fiscaal aftrekbaar. U ontvangt een fiscaal attest van het Kinderkankerfonds  en recupereert zo tot 45% van uw gift.

.

Op 14 september 2019 werd onze fanfarathon een manifestatie van duizenden deelnemers, bracht € 83000 op en won de Vlamo Award. Alle opbrengsten gingen naar de kinderkankerfondsen. Het was een voorrecht om dit te mogen doen. Nu sluiten we de boeken en ook deze website.

Top