Concert: 50 klanken DRUM

Op zaterdag 29 september speelt DrumTeam Kempenzonen een uniek concert met Feniks Taiko olv Grete Moortgat  in de Hoge Rielen te Lichtaart.
Grete Moortgat ontdekte taiko (Japans drummen) tijdens haar driejarig verblijf in Japan.  De eerste lessen kreeg ze van Tomoko Igarashi van taiko-groep Miyabe Arashi in Tokyo. Bij grootmeesters zoals Art Lee, Kenny Endo en workshops bij wereldvermaarde groepen zoals Kodo en Osaka Dadadadan Tenko vervolmaakte Grete Moortgat haar taiko-spel.

Na haar terugkeer in België in 1999 richtte ze de vzw Araumi Daiko op, met als doel de levensvreugde en levenskracht van de taiko te verspreiden. Zij startte met het geven van taiko-lessen en richtte de groep Feniks Taiko op die de allereerste taiko-optredens in België verzorgden. Grete Moortgat wordt dan ook beschouwd als grondlegster van de taiko in België.

DrumTeam Kempenzonen  is blij dat ze Feniks Taiko voor een concert kon boeken. Op 29 september brengen beide drumteams een concert in  gebouw 50 op domein de  Hoge Rielen in Lichtaart. De deuren gaan open om 18u30 en het concert start om 19u30.

Reserveren is verplicht en kan vanaf 1 juli op bestel kaarten.

Top