Fanfarathon wint de VLAMO Award 2019

Vlamo selecteerde fanfarathon als winnaar van de VLAMO Award 2019. Deze prijs is een erkenning voor de unieke samenwerking tussen meer dan 80 lokale verenigingen, scholen, handelaars en inwoners van de drie buurdorpen.

Vrijdag 8 mei ging Vlamo over tot de prijsuitreiking tijdens een virtueel evenement.

© 2020 Vlamo vzw

contact: info

 

Het Vlamo panel selecteerde voor 2019 vier buitengewone, creatieve en artistieke initiatieven. Elk van de vier kleurde op een eigen wijze buiten de lijntjes van hun reguliere werking. Elk van deze projecten realiseerde een echte impact in de  gemeenschap.

Fanfarathon overtuigde de jury doordat het een hele gemeenschap, ook letterlijk in beweging bracht. Meer dan 80 verenigingen, scholen, handelaars en burgers deden het opzet slagen en hierdoor konden we al ruim 80000 Euro overhandigen aan de kinderkankerfondsen.
Aan deze prijs hangt ook een bedrag van 4000 Euro dat we integraal overmaken aan beide kinderkankerfondsen.

Dat we kozen voor een grootse de marsoptocht is geen toeval. Ook de “Fanfarathon” gelegenheidsmars is een compositie van muzikanten Benny Leys (Kasterlee) en Luc Van den Eynde (Tielen).

© 2020 fanfarathon vzw

drone: Jürgen Druyts

 

De Vlaamse Amateurmuziekorganisatie, kortweg Vlamo, is de koepelorganisatie  van de bijna 1200 harmonies en fanfares in Vlaanderen. Vlamo organiseert, structureert en begeleidt zijn leden. Jaarlijks gaan ze op zoek naar initiatieven die creatief en artistiek zijn en door hun buitengewone vorm een blijvende impact op de omgeving hebben.

Op 14 september 2019 werd onze fanfarathon een manifestatie van duizenden deelnemers, bracht € 83000 op en won de Vlamo Award. Alle opbrengsten gingen naar de kinderkankerfondsen. Het was een voorrecht om dit te mogen doen. Nu sluiten we de boeken en ook deze website.

Top