Kom naar de 21ste Muziekkroegentocht

Voor een avond vol rock, blues, rockabilly en meer, kan je op zaterdag 13 april 2024 terecht in Tielen. Vanaf 20u30 presenteren zes cafés live muziek van bands met heel uiteenlopende smaken.

artiesten muziekkroegentocht Tielen
foto: Artiesten op 21ste Muziekkroegentocht

Organisator Koninklijke Fanfare de Kempenzonen zet gratis belbussen in om bezoekers op te halen en veilig weer thuis te brengen.

De orkesten spelen afwisselend 3 sets van telkens 40 minuten. Wie bij elke pauze van kroeg wisselt, kan alle bands aan het werk horen. Ook dit jaar is de affiche top.

Om 20:30, 22:10 en 23:50 spelen

DE TALLONGS – Tejater De Orchidee, Tielendorp 12
Oudenaarde – Rock covers uit de jaren 60, 70 en 80.

De Tallongs zijn actief sinds 2016 als party-rockcoverband die nummers speelt van de jaren 50/60/70, zowel Engelstalig als Nederlands. Het spelplezier primeert en ze genieten volop van de ambiance die ze telkens creëren bij hun publiek. Inspiratie halen ze bij de voorbeelden als The Ramones, De Kreuners, NeilYoung en The Kids.

CADASTER JON COMBO – Herberg in den Drietip, Kerkstraat 50
Gierle – Rock ’n Roll.

De band bestaat uit vijf, minder fijnbesnaarde roestrockers uit Gierle met een verleden in diverse ensembles als ‘Del Valentino’s/ Bamboo Apple Cutters/Buckshots. Verwacht je aan tijdloze Rythm ‘n’ Blues met een aardige blazersectie! In 2018 ontvingen we hen in Café de Koetsier. Nu dompelen ze de Koetsier onder in de Rock ’n Roll.

DAYTONES – Sportcafé Tielenhei, Prijstraat 68
– Rock covers

Vier ervaren, gedreven muzikanten brengen Back to basics, oldschool Rock covers met energiek, som snoeihard gitaarspel. Haalde hun inspiratie bij Nirvana, Soft Cell, The Kids, Blondie of Admiral Freebee.
Kort: de Daytones spelen de ultieme setlist voor elke rock fan.

 

Om 21:20, 23:00 en 00:40 spelen

ROB & THE BULLS (Sicilië) – Café de Koetsier, Kerkstraat 157
Sicilië (IT) – Rock-‘n-Roll, Rockabilly

Men zou Rob & the Bulls kunnen voorstellen als het ‘perfecte’ trio met Rob, een zanger voor wie ook teksten en verhalen tellen, Sandro op contrabas die een groove ontwikkelt die niet steviger kan zijn en Albo, die met een scherp en virtuoos gitaarspel iedereen sprakeloos laat.
Toch kan je beter zelf komen kijken naar hun show, met een dansje als je het voelt en genieten een biertje.

SOUDABAND – Jeugdhuis JeTi, Tielendorp 31a
7 collega’s bij Soudal – Belpop, Rock, Pop en Punk

Dé huisband van Soudal gaat voor de eerste keer buiten de fabrieksmuren optreden en dat zal Tielen geweten hebben! Op de personeelsfeesten speelden ze o.a. samen met de studio 100 band en Jelle Cleymans. Nog niet zo lang geleden toverden ze ook het  “Soudal Quick Step” avondfeest om in een onvergetelijke party.  Verwacht je aan een stevige mix van Belpop, Rock, Pop en Punk gebracht op hun eigenwijze energieke manier.

HIGH-LEVEL – Café De Willaert, De Willaert 14
Ham – Rock covers

“High Level” draait al 30 jaar mee in de cover wereld. Ze speelden op grote podiums in het voorprogramma van Status Quo, Uriah Heep, Mud, The Sweet, Steppenwolf maar ook onze Belgische trots als De Kreuners, Clouseau en Natalia. Ook op kleinere podia en bruine kroegen spelen ze graag.
“High Level” op het podium betekent stevige rock gebracht door een stampend ritmesectie, met de nodige gitaarsolo’s en een de zanger en drummer die steeds weten uit te pakken met persoonlijke acts.

 

Praktisch
Mensen die vanuit Tielen, Kasterlee, Lichtaart, Poederlee, Lille of Gierle naar de kroegentocht willen, vatten post aan een van de haltes van de Lijn en bellen 0470/088.549 voor een gratis rit.

Inkomkaarten zijn verkrijgbaar in de deelnemende cafés en bij leden van de fanfare. In voorverkoop kosten ze 10 Euro. Zonder kaart komt u voor 12 Euro binnen.

Uurregeling
20:30 – 21:15 Tejater De Orchidee, Herberg in den Drietip, Sportcafé Tielenhei
21:20 – 22:05 Café de Koetsier, Jeugdhuis JeTi, Café De Willaert
22:10 – 22:55 Tejater De Orchidee, Herberg in den Drietip, Sportcafé Tielenhei
23:00 – 23:45 Café de Koetsier, Jeugdhuis JeTi, Café De Willaert
23:50 – 00:35 Tejater De Orchidee, Herberg in den Drietip, Sportcafé Tielenhei
00:40 – 01:25 Café de Koetsier, Jeugdhuis JeTi, Café De Willaert

Download Affiche
Open route

Oordopjes leek ons geen overbodige luxe en we bieden deze gratis aan voor onze bezoekers. Ze worden gesponsord door Oorgasme, een campagne van de CM.

Een klik op onderstaand logo brengt je naar hun informatiebrochure.

logo CM-oorgasme

Top