Inschrijvingen muziekinitiatie

De Apennootjes zullen in het schooljaar 2018-2019 niet terugkeren onder dezelfde vorm als de voorbije 5 jaren.

Wij hebben de Apennootjes 5 jaar geleden opgestart om een muzikale initiatie te kunnen aanbieden voor kinderen van het eerste en tweede leerjaar. Deze doelgroep was de voorbije jaren immers een ontbrekende schakel in het muziekonderwijs.

Intussen heeft de muziekschool zich hervormd en bieden zij ook lessen in muziekinitiatie aan voor kinderen van het eerste en tweede leerjaar. Onze vereniging is steeds voorstander geweest van een muziekonderwijs in nauwe samenwerking met het gemeentebestuur en met de muziekacademie. We raden dan ook alle ouders aan die geïnteresseerd zijn in muziekinitiatie om in te schrijven op het aanbod “de eerste graad – domeinoverschrijdende initiatie” van de muziekschool van Herentals.

Deze muziekinitiatie zal gegarandeerd plaatsvinden in Tielen op zaterdag en wordt georganiseerd door de muziekschool met een professionele muziekleraar. Kinderen leren zich muzikaal en woordelijk ontwikkelen op een speelse manier via versjes, liedjes, toneeltjes, ritmisch bewegen, klein slagwerk, orff-instrumenten, luisteren naar muziek en ritmiek.
Zie voor meer informatie: https://www.herentals.be/academie/muziek

Dit betekent voor ons zeker niet het einde van “de Apennootjes” als merk of van onze inspanningen om een sterk muziekonderwijs voor kinderen te promoten. Wij bezinnen ons de komende maanden nog of en hoe we blijvend aandacht kunnen hebben voor muziekonderwijs voor kinderen van diverse leeftijden, en welke nieuwe rol het merk “Apennootjes” daarin kan opnemen.

Top
de Apennootjes