Kom naar 19de Muziekkroegentocht

Voor een avond vol rock, blues, rockabilly en meer, kom je op zaterdag 11 april naar Tielen. Vanaf 21 uur presenteren zes cafés live muziek van bands met heel verschillend pluimage.

Lucky Dados
foto: Lucky Dados

Organisator Koninklijke Fanfare de Kempenzonen zet gratis belbussen in om bezoekers op te halen en veilig weer thuis te brengen.

De orkesten spelen afwisselend 3 sets van telkens 40 minuten. Wie bij elke pauze van kroeg wisselt, kan alle bands aan het werk horen. Ook dit jaar is de affiche top.

Om 21:00, 22:40, 00:20 spelen

Leftey – Herberg in den Drietip
Essen – Rock & Roll, Country en Blues uit de jaren ’50 en ’60

Het grote publiek leerde zanger Maurice van de Vaart kennen door zijn optreden in The Voice Senior in 2018. “Een perfecte Ring of Fire” vond Walter Grootaers, “ne knappe man” was het oordeel van de vrouwelijke juryleden.
Maurice en de overige bandleden Marc en Arno hebben meer in hun mars en het maakt niet uit of je daarbij de oren of de ogen de kost geeft.

Per Abuus – Sportkafee Tielenhei
Mol – Rock covers van CCR, Status Quo, Foo Fighters en andere goden.

Per Abuus, dat zijn vier ouwe rockers die zich uitleven op het podium. Ze spelen muziek om “helemaal uit de bol” te gaan.

 

Fred & The OutCast – Tejater De Orchidee
Weelde – Texas blues met vertolkingen van traditionals.

Fred is een autodidact die vanaf zijn 14de op het podium staat. Meer dan vijftig jaar later staat hij er nog steeds en met een goesting waar we alleen jaloers op kunnen zijn. Fred & The Outcast doen vooral café optredens en festivals.
“We zijn anders en goed” verzekert Fred ons.

 

Om 21:50, 23:30 en 01:10 spelen

Bacon Fat – Café de Koetsier
Zoutleeuw – Rock’n roll met blueswortels en een hard-rock saus.

Deze jongens houden de muzikale erfenis van de jaren zestig en zeventig in ere. Schud je graag mee met hard-rock nummers, krijg je een kippenvel van psychedelic jazz of smelt je van een zacht huilende bluesgitaar, dan ben je bij Bacon Fat aan het juiste adres.

Mina’s House Rats – Jeugdhuis JeTi
Herentals – Aanstekelijke pop-, jazz-, ska- en funkdeuntjes.

Mina’s House Rats is een bende blazers ondersteund door een groovy drummer die zich wagen aan bekende en minder bekende maar aanstekelijke pop-, jazz-, ska- en funkdeuntjes. Trompettist Ward Mangelschots dirigeert onze Jeugdbrassband.

Lucky Dados – fanfarelokaal
Spanje – Rockabilly, punkrock, country en swing uit de jaren ’40 en ’50.

In 1997 vormden Pedro Herrero, Carlos López en Carlos Mirat de Lucky Dados. Tijdens tal van concerten vormde zich een geheel eigen stijl, die ze vastlegden op de CD’s: “Struck the Nerve” en “Missing Revolution” bij het Japanse label Revel Yell Music. Ze toerden ermee door Spanje en waren Big in Japan.
Dit voorjaar zijn ze in het noorden op tournee en we konden hen overhalen om ons muziekdorp te bezoeken.

 

Praktisch
Mensen die vanuit Tielen, Kasterlee, Lichtaart, Poederlee, Lille of Gierle naar de kroegentocht willen, vatten post aan een van de haltes van de Lijn en bellen 0470/088.549 voor een gratis rit.

Inkomkaarten zijn verkrijgbaar in de deelnemende cafés en bij leden van de fanfare. In voorverkoop kosten ze 7,00 Euro. Zonder kaart komt u voor 9,00 Euro binnen.

Uurregeling
21:00 – 21:45 den Drietip, Sportkafee Tielenhei, Tejater De Orchidee
21:50 – 22:35 de Koetsier, Jeugdhuis JeTi, Fanfarelokaal
22:40 – 23:25 den Drietip, Sportkafee Tielenhei, Tejater De Orchidee
23:30 – 00:15 de Koetsier, Jeugdhuis JeTi, Fanfarelokaal
00:20 – 01:05 den Drietip, Sportkafee Tielenhei, Tejater De Orchidee
01:10 – 01:55 de Koetsier, Jeugdhuis JeTi, Fanfarelokaal


Download Affiche

Open route

Top