Kom naar 20ste Muziekkroegentocht

Voor een avond vol rock, blues, rockabilly en meer, kom je op zaterdag 15 april 2023 naar Tielen. Vanaf 20u30 presenteren zes cafés live muziek van bands met heel uiteenlopende smaken.

artiesten 20ste Muziekkroegentocht Tielen
foto: Artiesten op 20ste Muziekkroegentocht

Organisator Koninklijke Fanfare de Kempenzonen zet gratis belbussen in om bezoekers op te halen en veilig weer thuis te brengen.

De orkesten spelen afwisselend 3 sets van telkens 40 minuten. Wie bij elke pauze van kroeg wisselt, kan alle bands aan het werk horen. Ook dit jaar is de affiche top.

Om 20:30, 22:10 en 23:50 spelen

NIGHTLIFE – Tejater De Orchidee, Tielendorp 12
Tielt – Rechttoe-rechtaan bluesrock

Startten in 1986 als bluesrockband op motortreffens. De echte doorbraak kwam er na het opgemerkt optreden in het voorprogramma van the Popgun. De band speetlt in uithoeken van West-Vlaanderen tot Wallonië, en van Frankrijk tot in Nederland. Na 37 jaar samen op het podium, baadt de bluesrock in een eigen stijl met een groot entertainment gehalte.

KOMISAR – Herberg in den Drietip, Kerkstraat 50
Kasterlee – Rock/garage.

De vier met thuisbasis in Kasterlee kennen we van hun recente optredens op het Waterput festival en de Groot Lilse dorpsfeesten. Het knappe gitaarspel, een solide ritmesectie en ijzersterke zang doen denken aan de Arctic Monkeys en The Last Shadow Puppets.

THE CHALKHEADS – Sportkafee Tielenhei, Prijstraat 68
Herenthout – Energieke Poprock

Vijf jonge muzikanten namen in 2022 deel aan Humo’s Rock Rally. “Voor irritant enthousiasme een tien op tien” schreef een van de juryleden en dat kan kloppen. Ze brengen goede rock met stevige gitaarsolo’s en knappe bas- en zanglijnen. Naast covers vind je ondertussen ook een 5-tal eigen nummers op de setlist.

 

Om 21:20, 23:00 en 00:40 spelen

LOUIE & THE HURRICANES (MARSEILLE) – Café de Koetsier, Kerkstraat 157
Marseille (Fr) – Rockabilly, 50’ties, Rock&Roll.

Louie & The Hurricanes voert je mee op een prachtige reis doorheen de jaren 50 en 60 van vorige eeuw. Ze spelen covers van legendes als Eddie Cochran en Carl Perkins en laten je het grote tijdperk van de pioniers van de rock’n’roll en rockabilly herbeleven.

WALLAROOS – Jeugdhuis JeTi, Tielendorp 31a
Eeklo – Alternative / rhythm ’n blues / psychobilly

Niemand wil zich wagen aan de definitie van dit genre. Deze metamodernistische band beweegt heen en weer tussen ironie en contingentie. Je mag je verwachten aan een vette en vooral snelle reeks nummers die het midden houden tussen Jimmy Frey, Kings of Nuthin’ en de openingstrack van Men in Black 3.

THE RUMBLE DOLLS – Café De Willaert, De Willaert 14
Vremde – Rock-Coverband.

Rumble Dolls (drie gitaristen, drum en zang) brengen een up-tempo covers van grootheden als the Ramones, Black Sabbath en Donna Summer.

 

Praktisch
Mensen die vanuit Tielen, Kasterlee, Lichtaart, Poederlee, Lille of Gierle naar de kroegentocht willen, vatten post aan een van de haltes van de Lijn en bellen 0470/088.549 voor een gratis rit.

Inkomkaarten zijn verkrijgbaar in de deelnemende cafés en bij leden van de fanfare. In voorverkoop kosten ze 10 Euro. Zonder kaart komt u voor 12 Euro binnen.

Uurregeling
20:30 – 21:15 Tejater De Orchidee, Herberg in den Drietip, Sportkafee Tielenhei
21:20 – 22:05 Café de Koetsier, Jeugdhuis JeTi, Café De Willaert
22:10 – 22:55 Tejater De Orchidee, Herberg in den Drietip, Sportkafee Tielenhei
23:00 – 23:45 Café de Koetsier, Jeugdhuis JeTi, Café De Willaert
23:50 – 00:35 Tejater De Orchidee, Herberg in den Drietip, Sportkafee Tielenhei
00:40 – 01:25 Café de Koetsier, Jeugdhuis JeTi, Café De Willaert

Download Affiche
Open route

Oordopjes leek ons geen overbodige luxe en we bieden deze gratis aan voor onze bezoekers. Ze worden gesponsord door Oorgasme, een campagne van de CM.

Een klik op onderstaand logo brengt je naar hun informatiebrochure.

logo CM-oorgasme

Top